Ärligt. På en skala från ett till tio, hur snuskigt lagras dina rengöringsprodukter i förrådet? Eller är rengöringsmedlen inte ens i ett förråd utan snarare utspridda i huset? Ingen sällsynthet. Så att det inte stannar så här, här är några idéer för hur du ska få ordning i ditt hushåll.

Köket: kvast och skräp på väggen

Låt oss börja med moppen eller kvasten. Ofta hamnar dessa saker i ett gap mellan kylskåpet och väggen till vänster eller höger om det. Kanske bakom dörren till köket eller skafferiet. Jag rekommenderar att du inte lämnar din kvast alls. Fäst den på väggen eller en dörr. Välj fästets plats så att det finns ett fönster eller ventilation i närheten. På så sätt torkar dina rengöringsmedel snabbare och det finns inte samma risk för mögel. Du får också lagringsutrymme och därmed förbättrar renheten – och tar också hand om din hälsa. Häng upp dammdukar och dammvippan precis intill den.

Förvara rengöringsmedel i köket

Ingen stor överraskning: du kan förvara dina svampar, rengöringslappar, diskmaskinsflikar, skräppåsar och köksrengöringsprodukter under diskbänken. För att hålla sakerna klara kan du använda ställ eller avtagbara behållare för sortering. Så du behöver inte lägga ut en rengöringsflaska efter den andra och sedan anstränga dig till en som har glidit bakåt. Köksrullar hör hemma på en separat plats. Om det finns en läcka under diskbänken blir pappershanddukarna snabbt till pappersörja. Naturligtvis hör de inte heller hemma bredvid kaminen, eftersom de är lättantändliga. Det är bäst att lägga kökspapper på en hylla, borta från eld och vatten.

Förvara rengöringsprodukter i badrummet

För många av oss blir badrummet snabbt fyllt med saker. Handdukarna fyller hyllorna, duschen och badredskapen täcker resten av utrymmet. Sedan går rengöringsprodukterna bara under diskbänken. Tänk på detta när du planerar ditt badrum, hur får du ut det mesta av utrymmet.

En tvättstuga är lättare för dig

Om det finns en i tvättstugan, förvara föremål som inte nödvändigtvis är lämpliga för konsumtion i det övre området av dina hyllor av säkerhetsskäl. En riktigt praktisk idé är att hänga en skosorterare bakom tvättstugan. Alla rengöringsmedel som hittills inte har hittat någon plats kommer säkert att passa in där. Tvättstugan ser snyggare ut och resurserna är tydligt sorterade. Detta rekommenderas dock endast om du inte har några (små) barn i huset eller om dörren alltid är låst.

Strykbräda, klädställning och dammsugare – var ska man placera dem?

Rengöringsprodukterna lagras, men var placerar du dina hushållsapparater? Ofta är strykbrädan fäst vid sovrumsdörren. Praktiskt taget? Kanske. Trevlig? Aldrig. Du ligger i din säng, läser en bok och oundvikligen känner du dig påmind om de ostrukna skjortorna vid din strykbräda på dörren! Jag vill koppla av, inte tänka på besväret med att stryka. Lämna tillräckligt med utrymme mellan sovrumsskåpet och väggen för att placera en strykbräda där istället. Det finns speciella fästen för strykbrädor och tillbehör. Skruva fast fästet i den sida av skåpet som inte syns för dig. Om du inte vill skada ditt skåp fäster du bara fästet på väggen.
Fortfarande ingen plats för din klädställning? Rätt – du kan också få det ur vägen. Då har du fortfarande plats för din dammsugare under de två skrymmande hushållsartiklarna. Hushållsredskapen är inte säkra från ditt irriterade utseende? Kläm fast en gardinstång mellan väggen och garderoben och dölj allt bakom en gardin.

Bekväma, men också säkra, tack!

Det finns många bra idéer för förvaring av tvättmedel. I allmänhet tycker jag att det är bäst om alla produkter ligger nära där de ska användas. Snabb åtkomst påskyndar hushållsarbetet. Eller leder till att ”man” gör det i första hand. Det hjälper mycket när det finns etiketter överallt. Så här hittar jag saker som jag inte har använt på länge. Säkerhet – särskilt när det gäller små barn – har dock företräde framför bekvämlighet. Särskilda säkerhetslås skyddar dina barn och / eller djur från giftiga och dödliga rengöringsmedel. Du hittar ett praktiskt urval av barnsäkerhetslås i välsorterade butiker.

Tänk också på miljön

Mitt sista förslag är mer personligt. Istället för att använda plastbehållare för allt kan du också använda miljövänliga alternativ. Detta skyddar vår planet och ser också ännu snyggare ut än de vanliga plastlådorna. En korglåda av vävd hyanzint kostar cirka 100 kronor. Om det stör dig att du inte kan se igenom det täta materialet, skriv bara på det. Eller få trådkorgar så att du kan se innehållet direkt. Du kanske också kan återanvända gamla saker för att skapa anpassade förvaringsboxar.
Naturligtvis finns det många andra bra idéer där ute för att lagra rengöringsmateriel och de många skrymmande hushållsapparaterna. Har du några idéer eller förslag på hur du kan förvara dina många flaskor, burkar, kvastar och andra rengöringsredskap i ditt hem på ett platsbesparande eller optiskt attraktivt sätt? Hur lagrar du tvättmedel? Vi ser fram emot dina idéer och hack för att lagra rengöringsredskap!

Kontakta oss som din städfirma i Stockholm om du vill ha hjälp med städningen i ditt hem eller på ditt kontor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *